Anibal Kislo

OM MIG

Jeg er født i 1967 i Argentina. Min familie er immigreret til Argentina fra Polen, Rusland, Sverige og Danmark i begyndelsen af 1900 tallet. De har giftet sig med indianere fra Argentina og Paraguay, japanere og andre, så jeg er opvokset i et multikulturelt miljø, hvor mange forskellige kulturer lever side om side. I et sådant miljø trives, mødes og udvikles mange kunstarter – traditionelle og eksperimenterende.

Det halve af mit liv har jeg boet i Argentina, resten i Grønland og Danmark.

Argentina er oksebøffernes og rødvinens land, men også den sensuelle og improviserende tangos land. Grønland er viddernes land med et helt specielt lys – kold og mystisk. Danmark er de skiftende årstiders land, hvilket giver rum til både vækst og hvile. Danmark er for mig et smørhul, der giver frihed og tryghed.

Jeg er autodidakt med inspiration fra alle de indtryk livet har givet mig. Indtrykkene har blandet sig i min krop og i min hukommelse. Når jeg maler forsvinder tid og sted og malerierne taler til mig og fører mig hjem. Mine rødder (og jeg har mange) holder mig fast til jorden, mens jeg går mine egne veje sammen med malerierne.